Ha figyelemmel követed blogunkat, már volt alkalmad olvasni a SzóKiMondóka törekvéseiről. Legutóbb a Foglalkozz velem! klubbot mutattuk be, a SzóKiMondóka online tárházát, ahol mára 160 Foglalkoztató várja a csatlakozókat az alábbi modulokban: mesék, dalok, mondókák, foglalkoztatók, filmek, játékok és színezők. Korábban pedig az anyanyelvmegőrzés eszköztárát vonultattuk fel ebben a cikkben. 

Eredetileg külföldön élő kisgyermekek magyar nyelvi fejlesztésére alkottuk meg az első játékcsomagot, ami pontosan 7 évvel ezelőtt jelent meg és az Óvoda játékcsomag volt, a játékcsomag sorozatunk bevezető fejezete. Gyártását 4 évnyi előkészület előzte meg, mert 2010 óta kísérleteztem a módszertannal saját gyermekeimen. Az azóta eltelt 7 év rendkívül mozgalmas volt és most jutottunk el oda, hogy 2 évre kínáljunk a jelentkezőknek egy minden napra szóló fejlesztő foglalkozástervet és hozzá minden hónapra egy-egy kiadványt: három havonta egy játékcsomagot a sorozatból, a közbeeső hónapokban pedig könyveket.

A szolgáltatás havi küldéssel csak magyarországi postacímmel rendelhető meg ebben a formában, de külföldön élve is meg tudod rendelni kiadványainkat webáruházunkból, és elő tudsz fizetni a foglalkozástervekre Napi játék szolgáltatásunkkal itt, attól függően, hogy naponta hány alkalommal szeretnél foglalkozni gyermekeddel.

Hogy is néz ki a program pontosan?

A részleteknek ezen a linken tudsz utánaolvasni, ebben a videóban pedig elmondom a lényeget:

A lényeg, hogy egy 4980 Ft-os havidíjért cserébe, minden hónapban kapsz egy kiadványt tőlünk. Ha most indulsz (szeptember 30-ig lehet ezen a linken jelentkezni) akkor az évszakok változásait nyomon követik a játékcsomagok. Most kezded a Család játékcsomaggal (ami az Ország Játéka díjat nyerte el készségfejlesztő kategóriában a szakmai zsűritől), és decemberben kapod meg a Víz játékcsomagot, aminek az évszaka a tél. Októberben a Testrészek mesesorozat első részét, a Láb és kéz kötetet hozza a postás neked, novemberben pedig a második részt, a Szem és száj kötetet. Január-februárban újabb könyvek következnek, majd márciusban a tavaszt bemutató Levegő játékcsomag, és így tovább 24 hónapon keresztül. Azalatt megkapod 6 részből álló játékcsomag sorozatunkat, mindhárom 5 részes könyvsorozatunkat: Testrészek mesesorozat, Móna és Marci kirándul – szókártyás mesesorozat az 5 érzékről és a SzóKiMondó Ökomesék sorozatot is. Igen, ezekből még hiányzik egy játékcsomag, az Ember és 5 könyv, amelyek gyártását az adott időig vállaljuk. Nem csak részünkről kíván nagy elköteleződést ez a program, hanem részedről is, hiszen nem kisebb dologra vállalkozol, ha jelentkezel, mint arra, hogy két éven át minden nap leüljél a gyermekeddel foglalkozni. 

Van, aki augusztus végén kezdte és már két hét után hatalmas eredményekről számolt be. Nem csak ő, de a gyermekkel foglalkozó szakemberek is észrevették a változást. Hát még, ha kitartóan folytatják és minden segítséget megkapnak a fejlesztésekhez, el sem tudom képzelni, hol fognak tartani egy év múlva, meg két év múlva!

A SzóKiMondóka arra jött létre, hogy azoknak a szülőknek, akik szeretnék csemetéjük nyelvi készségeit fejleszteni, átlátható, hasznos és hatékony eszközöket adjon a kezükbe, amikkel játékos és szórakoztató a tanulás, közös a családi élmény. Ez eddig szerintem soha nem volt ilyen nyilvánvaló, mint ebben a 2 éves programban, mert részünkről (és részetekről is) óriási elköteleződést kíván de ugyanakkor rendkívül reményteljes kezdeményezés is, annak szép bizonyítéka, hogy bízunk magunkban, bízunk a módszerben és bízunk bennetek, hogy kitartóan foglalkoztok kiadványaink segítségével gyermekeitekkel.

Sok sikert nektek ezen az úton!