Régóta készülök írni nektek a Foglalkozz velem! klubról, ami a SzóKiMondóka online tárháza. Januárban volt egy éve, hogy úgy döntöttem, tagsági rendszert építek azokra a játékokra, amelyek az évek során létrejöttek és itt-ott közreadásra kerültek a kisgyermekek magyartanítása érdekében. Mégis több, mint egy évet váratott magára a bemutatás.

Miért is?

2020. januárjában megszületett a döntés és munkába is álltam, hogy megépítsem nektek a rendszert, de a márciusban bekövetkezett lezárások és házisuli keresztülhúzták a számításaimat. Épp, hogy csak a váza készült el addigra a tagsági rendszernek, beruháztam különböző szoftverekbe és tanfolyamokba, persze, akkor még nem tudtam, amit most, hogy valójában nem lesz szükségem semmilyen drága rendszerre, sem rendszerépítőre – csak át kell gondolnom, mi mindent tudok és hogyan az eddig megjelent kiadványainkból közkinccsé tenni.

Gondolom, hogy az első karantén ideje alatt is jól jött volna a szülőknek egy kis segítség ahhoz, hogy mivel kössék le otthonmaradt csemetéiket. Még nekem is jól jött volna egy hasonló eszköztár, de mint minden, ez is napról napra alakult, nem tudtuk megelőzni az igényeket. Az első munkanapom a márciusi lezárást követően nyáron, június legvégén volt, mikor hazajöttünk és otthon a gyerekek táborba mentek. Addigra viszont már igencsak körmömre égett a munka a megjelenésre váró kiadványok terén (ami a Tűz játékcsomag és az Útközben szókártyás mesekönyv voltak) így a Foglalkozz velem! klubnak csak ősszel tudtam újra nekiállni és októbertől már készen álltunk az első érdeklődők fogadására. Akkor született meg az első bemutatkozó cikk is a témában.

35 játékkal indult el a klub, ami 7 modulba tömöríti a foglalkoztatókat. Ezeka a:

  • mesék – a SzóKiMondókától megszokott képes tördeléssel, ami azt jelenti, hogy a mese legfontosabb szavait kiemeltük, mellette a jelentésüket lerajzoltuk, így a képről tudják kimondani a gyermekek a mese soron következő szavát, ezáltal részt vesznek az olvasásban.
  • dalok – nagyon népszerűek rajongóink körében a SzóKiMondóka filmekbe került dalok, többnyire eljátszható módon, vagy pedig animálva adjuk őket közre. Előadóink többet közt: Szalóki Ági, Szász Márk Boka, Veronaki zenekar.
  • mondókák – itt sok közismert mondóka kapott helyet, de biztos, hogy még a legszakavatottabb pedagógus számára is tudunk újat mutatni. Ide kerültek a versek is, többnyire Lackfi János tollából, hiszen ő sok kiadványunkba írt már nekünk verset. Ezek is vagy interaktív eljátszós, vagy pedig animált mondókák.
  • foglalkoztatók – az eddig megjelent foglalkoztató füzetekből kivett feladatok, illetve kiadványainkban szereplő rajzokból továbbfejlesztett feladatok,
  • színezők – húsvét, karácsony, szótanulás és színezés – a színezők remek alkalmat adnak családi beszélgetésekre: míg gyermeked a képet színezi, megbeszélgethetitek mi történik a képen, mi a jelenet tanulsága, ő mit csinálna máshogy – ehhez a játékleírásban ötleteket is adunk.
  • játékok – a SzóKiMondóka filmjeiből megismert játékok: Móna fej kirakós, Testrészek bábjáték, stb. –  amikkel tovább fejlesztheted gyermeked nyelvtudását, játékokkal mélyítheted el a megszerzett ismereteket.
  • filmekjátékcsomagjainkból ismerhetitek interaktív filmjeinket, ezekből láthattok itt részletet, de felkerültek a csomagokba került kísérletek is. Ahogyan haladunk előre a játékcsomag sorozat fejezeteinek megjelentetésében, úgy itt egyre több film várható, főleg olyan részek, amelyek nem láttak sehol máshol napvilágot. A mesék modulhoz kapcsolódóan, a játékcsomagokba került szavak kerülnek elő ezekben a filmekben is, de új környezetben, más jelenethez kapcsolódva.

Hihetetlen, de ma már 95 Foglalkoztató vár titeket a klubban és a foglalkoztatók száma hétről hétre nő! Hozzáférést már havi 1000 Ft-ért válthatsz egy modulhoz, ha a fenti témák közül téged csak az egyik érdekel. 2 modulhoz 1500, 3-hoz havi 2000 Ft a hozzáférés díja, és így tovább. 6 modul áráért a 7-et ingyen kapod, ez 3500 Ft lenne – de az első 50 jelentkező erejéig, havi 3000 Ft-ért adjuk a teljes hozzásférést, ami a VIP tagság. A VIP tagsággal még 2 előny jár: kérhetsz új játékokat, amelyeket ha tudunk, teljesítünk ÉS belépéskor egy 3000 Ft értékű ajándékcsomagot küldünk neked: 5 db szókártyával, amiket te választhatsz ki, mondóka kockával és szülői útmutatóval, amiben a szókártyás játékokon kívül rengeteg fejlesztési tanács és további játékleírások találhatók.

Ha felkeltettük érdeklődésed, itt tudsz utánaolvasni a Foglalkozz velem! klubnak.

Az alábbi videó pedig betekintést nyújt a klub játékaiba, most először van lehetőségük az érdeklődőknek szétnézni a klub által kínált lehetőségek közt:

A videó végén beszélek a Napi játékok szolgáltatásról, ami a SzóKiMondóka játékcsomagjaihoz készült, de független a Foglalkozz velem! klubtól. A Család játékcsomaggal kezdve, ami a sorozat első része, minden napra kapsz tőlünk foglalkozástervet, ami alapján napról napra játszhattok a játékcsomagok elemeivel. 3 variációban rendelheted meg a szolgáltatást attól függően, hogy naponta hányszor szeretnétek szókimondókázni. Ha naponta egyszer, akkor egy játékcsomag 3 hónapra ad elegendő foglalkozást, ennek havidíja 1000 Ft. A napi 2 foglalkozástervvel 2 hónap alatt végeztek egy játékcsomaggal, mielőtt továbbléphettek a következőre. Napi 3 foglalkozástervvel pedig egy hónapig tudjátok egy játékcsomag elemeit élvezni, mielőtt jöhet a következő. A Napi játékok szolgáltatást itt tudod megnézni és kiválasztani a számotokra legmegfelelőbb csomagot. 

Miller Viola

SzóKiMondóka, Foglalkozz velem! klub