Ahogy korábbi írásunkban már láttátok, pár héttel ezelőtt elindítottunk a Facebook-on  és az AbsoLUTE MOvement HUN Youtube csatornánkon egy új nemzetközi könyvklubot KOMA kortárs magyar irodalom néven.
 
Az első két beszélgetést itt láthatjátok (alul) kifejezetten hangsúlyt fektetve arra, hogy milyen ma Magyarországon nőként alkotni. A tabukat is átbeszélve arra jutottunk, hogy sokunknak (akár külföldön élve) nagyon sokat kell még tenni azért, hogy a megfelelő és a megérdemelt helyre kerüljön végre a kortárs női irodalom.
 
KOMA – KOrtárs MAgyar nemzetközi könyvklub 1. Marton Mária A gyónás ideje Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a magyar irodalomtörténet mennyire elhanyagolta eddig a magyar női szerzőket. Éppen ezért hiánypótlónak tekintjük a KOMA nemzetközi könyvklubunk azon törekvését, hogy legelőször a magyar kortárs női hang izgalmas sokszínűségére és esztétikai, emberi értékeire hívjuk fel a figyelmet. Mai magyar kortárs női íróink sorozatunk első alkotása Marton Mária A gyónás ideje című regénye. Nemrég jelent meg és máris remek kritikát kapott. A szerzővel a Zoom-on keresztül beszélgettünk, majd író-olvasó találkozó formájában a közönség is bekapcsolódott.
 
Csatlakozzatok hozzánk! A Youtube csatornánkon elsősorban a beszélgetéseket tesszük nyilvánossá, de minden egyes találkozóra szeretettel várjuk a nemzetközi közönséget a Zoom-on keresztül vagy élőben regionálisan több helyszínen. További információ a KOMA KOrtárs MAgyar nemzetközi könyvklub Facebook oldalunkon található.
A KOMA beszélgetéseken tárgyalt könyvek az USA-ban megvásárolhatók a 10 Thousand Steps Hungarian Bookstore online felületén, Marton Mária könyve itt.
 
 
*******
 
KOMA – KOrtárs MAgyar nemzetközi könyvklub 2. Tallér Edina: Lány a város felett
 
Mai magyar kortárs női íróink sorozatunk második alkotása Tallér Edina: Lány a város felett című regénye.
 
 
A KOMA beszélgetéseken tárgyalt könyvek az USA-ban megvásárolhatók a 10 Thousand Steps Hungarian Bookstore online felületén, Tallér Edina könyve itt.
 
A KOMA programjaink exkluzívek, ezért arra kérünk mindenkit, hogy az időpontok meghirdetése után minél hamarabb jelezzétek a részvételi szándékotokat a Facebook oldalunkon keresztül. Minden érdeklődőt izgalommal és szeretettel várunk! 📚❤
 
Timea Zsedely