Néhány napja meghosszabbítottuk alkotói pályázatunkat, ahova várjuk azokat az alkotásokat, amelyek célja, hogy boldogabbá tegyük a Földet. A pályázat célja pedig, hogy anyanyelvünkön alkossunk, használjuk azt kreatívan, céltudatosan. Hangolódjunk rá arra a feladatra, ami most a legnagyobb kihívás. Változtatnunk kell szokásainkon ahhoz, hogy életben maradhassunk a Földön. Hogy mi legyen ez a változás, azt fogalmazd meg Te magad! Öntsd versbe, prózába, rajzold le, fesd ki, és tedd fel ide:

Anyanyelvmegőrzés Tedd boldoggá a Földet! alkotói pályázat Facebook eseménye

A pályaművek benyújtásának határideje november 30., utána dönt a szakmai zsűri életkori kategóriánként a díjak kiosztásáról.

5 életkori kategóriában lehet pályázni:
– óvodás (3-6 éves)
– kisiskolás (6-10 éves)
– nagyiskolás (10-14 éves)
– középiskolás (14-18 éves)
– felnőtt

Irodalmi, vagy képzőművészeti alkotással, vagy ezek kombinációjával lehet pályázni. 

Nyeremények: értékes mesekönyvek, SzóKiMondóka játékcsomagok, vagy az életkornak megfelelő irodalmi alkotások.

Egyének, családok és közösségek (óvodai csoportok, osztályok, cserkészcsapatok) jelentkezését is várjuk és igény esetén támogatást nyújtunk a felkészülésben a +1 646-484-5525 telefonszámon, vagy az info@hunbookstore.com emailcímen.
A témáról, a környezetvédelem fontosságáról és mai magyar helyzetéről beszélgettünk Lukács Andrással a Levegő munkacsoport vezetőjével és Erhardt Miklóssal a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem témavezető multimédia-művészet tanárával. Bár ő mikrofonhiba miatt csak kommentjeivel vett részt a beszélgetésben, ezt a részt mindenképpen igyekszünk pótolni és őt más témában is meghívni hamarosan. Lányát kétnyelvűen neveli Bécsben, így más szempontból is érdekes lehet, amit mondani tud nekünk.
A beszélgetés felvételét itt látjátok:

 

2018-11-25T08:10:12+00:00