Az anyanyelv megőrzésnek egy kritikus pontja a nyelvhasználat. Ha használjuk, akkor fogjuk tudni, szeretni, érteni, élvezni. Akkor tudunk benne fejlődni. S a használat legjobb módja a kreatív nyelvhasználat, amikor alkotunk rajta. Amikor olyat mondunk, ami bennünket is meglep, amire nem tudtuk, hogy képesek vagyunk. Amikor önkifejezésre használjuk a nyelvet és saját, belső gondolataink öltenek testet a mondatainkban. Esetleg reagálunk egy minket megérintő gondolatra, vagy másokat inspirálnak erre a mi szavaink. 

Ilyen típusú alkotásra szeretnénk most meghívni a magyar ajkú közösségeket. Amikor kicsi, nagy, ki-ki a maga szintjén fejezheti ki gondolatait a témáról. A téma pedig a boldogság, de ezúttal nem a saját boldogságunk, hanem a Földé. Mert, hogy nem elválaszthatatlan a sorsunk. Mi csak akkor tudunk életben maradni, ha a Földet is életben tartjuk. Akkor tudunk itt boldogulni, ha felelősen használjuk erőforrásait és konkrét tettekkel csökkentjük a természetben okozott kárt. Szemetet szedünk, komposztálunk, tömegközlekedünk, és felelősen vásárlunk. Újrahasználunk és újrahasznosítunk. És persze, gyermekeinket is erre neveljük. 

A nevelés kezdődhet a közös alkotással. Együtt lerajzoljátok a Földet, kiemelve, amiben segíteni akartok neki, majd írtok róla pár szót. Nagyobbak írhatnak verset, prózát, színdarabot. Lehet írni viccet, rajzolni karikatúrát – bármilyen irodalmi, vagy képzőművészeti alkotással, vagy ezek kombinációjával részt vehettek a “Tedd boldoggá a Földet” pályázaton. 

5 életkori kategóriában lehet pályázni:
– óvodás (3-6 éves)
– kisiskolás (6-10 éves)
– nagyiskolás (10-14 éves)
– középiskolás (14-18 éves)
– felnőtt

Pályázni irodalmi, vagy képzőművészeti alkotással, vagy ezek kombinációjával lehet november 15-ig! 

Nyeremények: értékes mesekönyvek, SzóKiMondóka játékcsomagok, vagy az életkornak megfelelő irodalmi alkotások.

Egyének, családok és közösségek (óvodai csoportok, osztályok, cserkészcsapatok) jelentkezését is várjuk és igény esetén támogatást nyújtunk a felkészülésben a +1 646-484-5525 telefonszámon, vagy az info@hunbookstore.com emailcímen.
Pályázni az alábbi Anyanyelvmegőrzés Facebook eseményben elhelyezett alkotásokkal lehet:
Határidő: 2018. november 15.
2018-09-29T21:29:17+00:00